30/431-1244, 20/356-7204

Bőrmegújítás hámlasztással

Mi kozmetikusok már több éve alkalmazzuk a hámlasztás különböző módszereit, a bőr szépségének és egészségének megőrzése céljából.

 

Mi is az a hámlasztás?

 

A bőr megújításának természetes módja, melynek segítségével a bőr megszabadul a felszínén felhalmozódó elhalt hámsejtektől, és így az elszarusodott hámsejtek alatt található egészséges bőrsejtek kerülnek a bőr felszínére.

 

Miért szükséges a hámlasztás, hámlasztó készítmények alkalmazása?

 

A kor előrehaladtával a 30-60 év közötti embereknél a természetes hámlás üteme, a sejt megújulás folyamata fokozatosan lassul. A felhalmozódott elhalt hámsejtek miatt a bőr szürke, fakó színű lesz, és száraz tapintásúvá válik. A környezeti tényezők, a magas hőmérséklet a száraz klíma is gátolja a megújulást.

 

Segíthet a hámlasztás a különböző bőrproblémák esetén?

 

Nézzük a tini bőr egészségügyi problémáját, amely a megnövekedett faggyútermeléssel van összefüggésben. A felesleges faggyú a bőrfelszínéről levált, elhalt hámsejtekből álló szarulemezkékkel elkeveredve eltömítheti a pórusokat és bőrproblémák kialakulásához vezethet, gyulladást okozhat. Rendszeres bőrtisztítással, hámlasztással jelentősen csökkenthető ez a veszély. Sok ember bőrén található pigment folt, amely sötétebbnek látszik ha a sejtmegújulás lassul. Ennek oka az, hogy a felszíni sejtek nagyobb mennyiségben tartalmaznak melaninmaradványokat, melaninport. Hámlasztás segítségével a szarusejteket és ezzel együtt a melaninport is eltávolítjuk a bőr felszínéről, és így a pigment folt halványabbá válik.

 

Fizikai, kémiai hámlasztási módszerek

 

A fizikai hámlasztás során a készítményben dörzshatású összetevők segítik az elhalt sejtek eltávolítását. Kémiai hámlasztásnál a legelterjedtebb az AHA (alfa-hidroxi-acid) savas hámlasztás, ilyen pl. az Ilcsi féle AHÁ-s kezelés, melyet természetes alapanyagokból készítenek, és kb. 20% gyümölcs savat tartalmaz. Az AHA savak serkentik a sejtmegújulási folyamatot irányító enzimműködést.

 

Mikrodermabrázió (bőrcsiszolás) a szép sima bőrért.

 

A gyémántfejes mikrodermabrázió gépi kezelés, mely bőrtípustól függően 10-15 perces fájdalommentes beavatkozást jelent. Egyenletesen és alaposan eltávolítja a bőrfelszín elhalt sejtjeit.

 

Hámlasztással tovább megőrizhető a bőr fiatalsága?

 

A rendszeres gyengéd, kíméletes hámlasztás láthatóan megszépíti a bőrt, rugalmasabb, feszesebb lesz, egyenletesen világossá, tiszta, puha tapintásúvá válik. Növeli a különféle kezelések, ápolások hatékonyságát, pl. ultrahang, mezoterápia.