30/431-1244, 20/356-7204

Mezoterápia

A tű nélküli mezoterápia során az elektroporációs elektromos hullámok kis csatornákat nyitnak a bőrben, és így lehetővé teszik az aktív hatóanyagok áthatolását a bőr mélyebb rétegébe, elősegítik a sejtszintű gyors felvételt, és a bejutott anyag nagy százalékú hasznosulását.
Ez a lokális hatóanyagbevitel eredményesebb, mint az iontoporézis, hatékonyabb, mint az ultrahang, hiszen a sejtszintű penetráció nem csak a hámban, hanem a bőr alatti mélyebb szövetekben is működik.
Az eddig alkalmazott kozmetikai eljárásokkal a hatóanyagoknak csak a 10 %-a jutott be a bőrbe, viszont a mezoterápiával a felhasznált aktív anyagoknak a 90 %-a hasznosul.
Kezelés után a megnyílt csatornák bezáródnak, így a bejuttatott hatóanyagok bent maradnak és kifejtik sejtszintű hatásukat. Ezzel az eljárással sokféle bőrproblémát lehet hatékonyan és tartósan kezelni.
Hosszú távú, látványos eredményt érhetünk el az arc-dekoltázs öregedésének késleltetésében, a ráncok mélységének csökkentésében, pigmentfolt halványításban, cellulit és a zsíros, pattanásos bőr kezelésében.
A kezelések során kizárólag gyógyszertári minőségű, steril ampullákat használok, melyek nem tartalmaznak adalékanyagot, mesterséges tartósítószereket, vagy egyéb olyan anyagot, amely a bőrben bármilyen kárt tehetne. Attól függően, hogy milyen bőrproblémát kezelek, legalább három ampullából koktélt állítok össze és ezzel végzem az elektroparációt. A kezelés során kiemelt jelentőségű a sterilitás, mivel a bőr mélyebb rétegében dolgozom (egyszer használatos, steril gumikesztyű, orvosi bőrfertőtlenítő).

A kezelés megkezdése előtt az elhalt hámréteg eltávolítása a jobb anyagfelszívódás érdekében nagyon fontos, ezért mikrodermabráziót (bőrcsiszolást) alkalmazok.

A kezelés menete:

 • A bőr diagnosztizálása
 • Az ampullák kiválasztása
 • Az arc lemosása (tej, tonik)
 • Mikrodermabrázió
 • Koktél összeállítása
 • Mezokezelés
 • Fényvédőt tartalmazó nappali krém használata

A kezelés során nagyon fontos a rendszeresség, ezért 4-6 kezelésből álló kúrát javaslok, heti, vagy két heti rendszerességgel, majd megtartó kezelés is ajánlott, három, vagy hat havonta. A kezelés fájdalommentes, enyhe áramérzet tapasztalható.

 

A tű nélküli mezoterápiás kezelést kizáró okok:

 • Bőrfertőzés
 • Terhesség
 • Epilepszia
 • Szívritmus szabályzó (pacemaker)
 • Lázas állapot
 • Súlyos belgyógyászati betegség

Mezoterápiás kezelések:

Bőrregeneráló, ránctalanító kezelés:

A koktélban lévő hatóanyagok lassítják a kollagén és ellasztin leépülését, az everlaskin növényi peptid regenerálja, helyreállítja a bőr szöveteit, a q10 koenzim sejtszinten javítja az oxidációs folyamatokat, növeli a bőr hidratáltságát.

 

Zsíros, pattanásos bőr kezelése:

Ennél a bőrtípusnál első lépés a bőr kitisztítása, és utána egy-másfél hét múlva kezdem el a mezoterápiás kezelést. Főleg gyulladást, faggyútermelést csökkentő anyagokat használok, például: B-vitamin komplex, H vitamin, Biotin.

 

Mélyhidratáló, feszesítő kezelés:

Aktív hatóanyaga a hialuronsav, amely minden szövetben megtalálható és biztosítja a bőr megfelelő nedvességtartalmát, hidratáltságát. Az argirelin botox hatású anyag, amely csökkenti a ráncok mélységét, DME (antiaging koktél) bőrfeszesítő hatásával javítja a bőr tónusát.